Fire uger på footbike

#fireugerpåfootbike

I dag er det kickoff for mit Fire uger på footbike-forsøg. I fire uger vil jeg lade min almindelige cykel stå i skuret og i stedet køre til og fra arbejde på en footbike, inkl. børneaflevering i skole og børnehave. I perioden blogger og instagram‘er jeg om hvordan det er at bruge en footbike som dagligt transportmiddel i København. Jeg bor på Østerbro og arbejder i midten af København, tæt på Strøget, så jeg har cirka fire km ud og fire km hjem.

En footbike er et løbehjul med cykelhjul – til voksne, teenagere og unge. Man kører på en footbike, som man kører på andre løbehjul, dvs. ved at stå på løbehjulet med den ene fod og sparke/skubbe med den anden fod, men i modsætning til børneløbehjul, betragtes footbikes som cykler i trafikken – forudsat at de er udstyret som beskrevet i Bekendtgørelse om cyklers indretning og udstyr m.v. Jeg kører på en footbike fra det tjekkiske firma Yedoo, som er udstyret med bremser, klokke, reflekser og lygter så den opfylder kravene i bekendtgørelsen.

Hvorfor Fire uger på footbike? Jeg er først og fremmest fascineret af footbikes. Jeg er også fascineret af footbikere der tager på langtur, f.eks. den unge franske kvinde Albine, alias La Trottineuse, som lige har færdiggjort en tur rundt i Europa på footbike, eller Chris Baister som lige har kørt “Land’s End to John O’Groats” (dvs. fra den sydvestligste del til den nordøstligste del af UK) på footbike, eller det tjekkiske hold der har kørt Tour de France-ruten på footbike, og som skal køre Giro d’Italia-ruten på footbike næste år, eller Dave Cornthwaite der skal køre 1000 mil på footbike i Japan.

Jeg er blevet smittet af deres eventyrlyst, men jeg har besluttet mig for at gøre noget mere hverdagsagtigt: Jeg vil vise mine medkøbenhavnere at man kan bruge en footbike som dagligt transportmiddel i hverdagen – hver dag året rundt. Jeg vil skabe opmærksomhed i København om footbikes fortrinligheder. Ikke opmærksomhed om mig som person, men om footbikes og deres anvendelighed og lækkerhed som daglige transportmidler.

Ud over at være fascineret af footbikes, er jeg nemlig fascineret og stolt af den danske cykelkultur. Ifølge Cycling Embassy of Denmark cykler 56% af københavnerne til arbejde eller uddannelse hver dag. I mine øjne er det oplagt at footbikes i højere grad bliver en del af denne cykelkultur.

Følg mit Fire uger på footbike-forsøg her på bloggen og på Instagram.