Footbike i regnvejr

#fireugerpåfootbike

Det er regnvejr i København. Det er der ikke noget usædvanligt i, og formålet med mit forsøg er bl.a. at vise mine medkøbenhavnere at en footbike kan bruges som dagligt transportmiddel i dansk trafik i al dansk vejr, så jeg trodser regnen og kører på arbejde på min Yedoo Rodstr som har skærme på for- og baghjul.

Når man kører på footbike, træder man selvsagt oftere på vejen/cykelstien end når man cykler på en almindelig cykel. På en almindelig cykel ville jeg have taget mine gummistøvler på, men de er ret tunge, så jeg tog i stedet nogle gamle sko på. Det var et klogt valg, viste det sig, for det ville have været lidt besværligt at sparke sig gennem København i store grønne landmandsgummistøvler. Jeg tog et ekstra par sko i rygsækken så jeg kunne skifte når jeg kom på arbejde. Mine sko blev våde og lidt beskidte, men ikke gennemblødte, og ikke vådere end at de kunne tørre hurtigt ved varmeapparatet på mit kontor.

Jeg havde også regntøj på. Jeg synes egentlig det er ret ubehageligt at have regntøj på, uanset om man kører på en footbike eller på en almindelig cykel, men modsat er det heller ikke rart at sidde på arbejdet og være våd helt indtil huden. Det kan være jeg skal spare sammen til noget regntøj hvor huden kan ånde bedre.

Vi danskere er vant til at cykle året rundt i al slags vejr, og derfor er nogle cyklister begyndt at bruge hashtagget #vikingbiking på Twitter og og andre sociale medier. Ifølge Københavns Kommunes cykelstrategi køres 36 % af alle ture i København til arbejde eller uddannelse på cykel, og cykling er dermed den mest benyttede transportform til arbejde og uddannelse i København. (Og ifølge en undersøgelse fra COWI drømmer 38 % af Danmarks bilister om at cykle mere.)

Men selvom vi er nogle hårde cykelbananer her i Norden, er der også en nogle der parkerer cyklen i vintermånederne. Epinion har lige gennemført en undersøgelse af vintercykling blandt ca. 1.000 danskere der cykler mindst 3 gange om ugen i sommerhalvåret. I den kan man læse at “det er kun en lille andel af de cyklister der cykler næsten hver dag i sommerhalvåret, der stopper med at cykle om vinteren. [Det er kun] tilfældet for 10 % af disse cyklister. Derimod er det hele 30 % af de cyklister der cykler 3-5 gange om ugen i sommerhalvåret, der stopper med at cykle i løbet af vinterhalvåret. Næsten 60 % af de cyklister der cykler 6-7 dage om ugen i sommerhalvåret, cykler lige så meget i vinterhalvåret som de gør i sommerhalvåret. Dette er derimod kun tilfældet for 28 % af de cyklister der cykler 3-5 dage om ugen i sommerhalvåret.”

Jeg tilhører den gruppe af danskere der cykler hele året, så jeg vil selvfølgelige køre på footbiken hver dag i de fire uger, uanset om det bliver regn, slud eller sne. Mon der når at komme noget sne i løbet af de fire uger?

One comment

Comments are closed.