Forberg

Forberg.dk er en blog om footbikes, singlespeedcykler, remtrækcykler og andre tohjulede køretøjer der kræver så lidt vedligehold som muligt.

Det hele begyndte for 15-20 år siden da min ven Rune tog mig med ud til en cykelhandler på Lyngbyvej (København). Cykelhandleren solgte løbehjul der mindede om cykler, og vi fik lov til at køre en prøvetur ud ad Lyngbyvej og lidt rundt i området.

Det gik lidt op ad bakke på vej hjem til cykelhandleren, og senere på dagen kunne vi mærke i lårene hvor meget anderledes det var at køre på footbike end at cykle. Vi var unge, og ingen af os havde råd til at købe en footbike dengang, selvom vi var meget fascinerede af dem. Senere købte jeg en Rollerbyke gennem Den Blå Avis, senere en rød Yedoo Rodstr og nu en Swifty Zero.

Siden er jeg også blevet fascineret af singlespeedcykler og af cykler med remtræk/bæltedrev fordi de kræver mindre vedligehold end almindelige kæder. Jeg er i det hele taget fan af minimalistisk design, og jeg er tilhænger af at man skal have så få bekymringer over og slåskampe med sit daglige transportmiddel som muligt.

PS: Det udstyr jeg tester, har jeg enten købt selv eller lånt af producenten til test.