København er en footbike

Den tjekkiske footbikeproducent Yedoo har lanceret tre specialudgaver af deres populære footbike Yedoo City, eller rettere af deres nye og forbedrede udgave Yedoo City New. De tre specialudgaver er opkaldt efter storbyerne København, Moskva og New York.

Som københavner synes jeg selvfølgelig at det er interessant at en tjekkisk footbikeproducent kalder en af deres footbikes København, så jeg spurgte Lucie Agudelo fra Yedoo om tankerne bag specialudgaverne.

Yedoo producerer mange forskellige footbikes (og løbecykler til børn) og Yedoo City er en af deres bestsellere. Det er den mest populære model til bykørsel, siger Lucie Agudelo, og de har lanceret de tre specialudgaver som en hyldest til de tre hovedstæder – på tre forskellige kontinenter. I første omgang har de lanceret København, Moskva og New York, men der er flere byer på vej, røber Lucie Agudelo.

“Designeren bag de tre modeller er Martin Sršeň fra designbureauet AnFas, men vi samarbejder med mange designere og bureauer for tiden. De tre farver blev valgt i den kreative proces da vi prøvede at finde de farver man forbinder med de tre byer. Det var også en afgørende faktor at det var populære farver hos kunderne. Sort, blå og hvid er vores mest populære farver.”

Men er Yedoo City København specielt designet til danske kunder og danske veje? “Egentlig ikke,” siger Lucie Agudelo, “det er bare et designvalg. Sjovt nok sælger vi flest København og New York løbehjul i Rusland og flest Moskva løbehjul i Holland. Hvem ville have troet det? Men vi har en teori. Hvor mange ting med navnet København ejer københavnere selv? Jeg bor i Prag, og jeg har ingenting hvor der står Prag på, for sådan nogle ting bliver typisk solgt til turister.”

Navnet København valgte Yedoo fordi “vi elsker byen, dens livsstil, design, mad og mode og den måde folk bruger cykler til transport,” siger Lucie Agudelo. “Vi synes at det er det helt rigtige sted – måske et af de bedste – til at bruge Yedoo løbehjul og løbecykler. Det er en smuk by, og vi vil rigtig gerne se flere Københavnere køre footbikes.”

Det kan jeg jo kun give Lucie Agudelo ret i. Jeg synes de tre specialudgaver af Yedoo City New har et flot, minimalistisk design, og jeg håber at se flere af dem på de københavnske gader.

Du kan købe Yedoo City “København” i den hollandske webshop Stepshop. Der er heldigvis en engelsk version af webshoppen for os der ikke taler hollandsk. Fragt til Danmark koster cirka 10 euro.

Du får 10% rabat hvis du bruger rabatkoden lobehjul2017 hos Stepshop

yedoo-kobenhavn yedoo-moskva yedoo-new-york