Løbecykel til lange ben

Det er næsten blevet normalen at københavnske børn lærer at cykle ved først at køre et stykke tid på en løbecykel/balancecykel.

Strider (ikke at forveksle med remtrækcyklen Strida som jeg lige har testet) producerer også en løbecykel til teenagere og voksne, og den fik jeg lov at låne og prøve på Trafiklegepladsen i Fælledparken mens min søn tog nogle runder på en af lånecyklerne til børn.

Bloggen her handler om footbikes, remtrækcykler og andre alternativer til cykler med rustne og raslende metalkæder, og den Strider Sport 20″ som jeg prøvede, falder vel under “og andre”-kategorien.

Man bruger samme teknik som på børneløbecykler: Man sidder på en sadel og skubber sig af sted med fødderne. Ligesom en footbike har Strider Sport ingen pedaler, men i modsætning til en footbike kræver det overraskende mange benkræfter at køre bare lidt stærkt.

Jeg fik ondt i numsen og trætte ben allerede efter 100 meter, så jeg tror ikke jeg kunne gennemføre en “Syv uger på Strider”-test hvor jeg brugte den som transportmiddel til og fra arbejde hver dag i syv uger.

Men det er faktisk ikke helt fair at sammenligne Strider Sport med footbikes eller remtrækcykler, for når man læser beskrivelsen på Striders hjemmeside og ser deres youtubevideoer, er det tydeligt at Strider Sport er udviklet til teenagere og voksne der skal lære at cykle.

I cykelnationen Danmark lærer de fleste at cykle som børn (ifølge Transportvaneundersøgelsen fra DTU har 93% af 10-12-årige i Danmark en cykel), så derfor er der måske ikke et så stort marked for Strider Sport i Danmark. Men det var sjovt at prøve den, og det var sjovt at cykle i mine børns sko og tænke på at alle tre sønner har lært at cykle ved først at ræse rundt på en løbecykel.

Strider Sport 20″ kan købes i blå, grøn, rød eller sort på striderbikes.dk til cirka 2.200 kr.