På langtur på footbike

På Facebook faldt jeg over La Trottineuse. Navnet kommer af det franske ord for løbehjul (trottinette) og kan derfor oversættes til løbehjulersken eller footbikerinden.

Bag navnet gemmer sig en ung fransk kvinde fra Normandiet ved navn Blandine som forlod sit arbejde som grafisk designer for at leve et simplere liv og køre Europa rundt på footbike. Hun poster gavmildt på Facebook og Youtube og tager nogle utrolige billeder og videoer på sin tur. I skrivende stund er hun på vej ned gennem Norge efter at have rundet Nordkap.

Du kan læse meget mere på hendes hjemmeside om hendes eventyr, filosofien bag turen og det godgørende formål hun støtter med sin tur. Planen er, som du kan se på hendes kort nedenfor, at rejse mod uret og ende tilbage i Normandiet

Europe Tour

La Trottineuse er ikke den eneste der tager på langtur på footbike. Gamle pilgrimsvandreruter, f.eks. caminoen, kan også tilbagelægges på footbike. Det har spanieren Javi for eksempel gjort. Og i skrivende stund er nogle skøre tjekkere ved at krydse Canada på footbike (fra Vancouver til Quebec City). Hvis man skal på langtur inden for Danmarks grænser, er det oplagt at footbike på kendte cykelruter på Samsø og Bornholm eller vandreruter som Hærvejen.

One comment

Comments are closed.